İdeal yaşam alanı sunan yurt nasıl olmaktadır?

İdeal Yaşam Alanı Sunan Yurt Nasıl Olmaktadır?
Üniversite için şehir dışına çocuklarını yollayan ailelerin en büyük sorunu evlatlarına güvenli bir yaşam alanı oluşturmaktır. Özellikle kız öğrencilerin kaldıkları yurtlarda aranan en önemli özellik güvenilir olmasıdır. Aydın kız yurdu ailelerin bu hassasiyetini düşünerek güvenilirliği ön planda tutmaktadır. Ailelerin gözünün arkada kalmaması temel prensiplerdendir. Disiplinli çalışma sistemi ile denetim ve kontrol mekanizmalarıma önem veren bu yurtta kalan öğrenciler aile güvenilirliğini burada bulmaktadır. Lokasyon olarak ise üniversite kampüsüne yürüme mesafesinde olan yurt aynı zamanda alışveriş merkezlerine de çok yakındır.
Kız Yurdunda Keyifli Bir Yaşam Alanı Nasıl Olur?
Kız yurdu öğrencilerin okul dışında zamanının büyük kısmını geçirdikleri yer olduğu için vakit geçirmekten keyif aldıkları bir ortam sağlanmaktadır. Ders çalışmanın sıkıcı bir hal almaması için öğrencilerin rahat bir şekilde ders çalışmalarını sağlamaya yönelik hazırlanmış etüt salonu öğrencilerin uğrak yeridir. Bunun yanında oda rahatlığında ders çalışmak isteyenler için odalarda da çalışma masası bulunmaktadır. Aydın kız öğrenci yurtları öğrencilerin aynı zamanda sosyal yaşamlarına katkıda bulunmak amacıyla bünyesinde cep sineması, tv salonu, kablosuz internet, spor salonu ve hoş sohbetlerin yapıldığı bahçelere yer vermektedir.
Ev Rahatlığında Yurt Yaşamı Nasıl Sağlanmaktadır?
Yurt ortamında ev rahatlığını sağlamak için Aydın Kız öğrenci yurdu öğrencinin odasında bulunması gereken tüm ihtiyaçları barındırmaktadır. Odalar rahat, ferah ve isteğe göre bir, iki, dört kişilik odalar tercihe sunulmaktadır. Hijyen kuralları temel prensipler içinde olup öğrencilerin kahvaltı ve yemekleri bu kurallara uygun şekilde yapılmaktadır. Birbirinden lezzetli yemeklerle öğrencilere evini aratmayan menüler hazırlanmaktadır. Kişisel temizlik ve bakım için ayrılmış alanlar içinde sauna ve türk hamamı önemli bir yer tutmaktadır. Çamaşırların temiz ve ütülü olması için gerekli olanaklar sağlanarak öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının yurtta giderilmesi amaçlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir